Παγωτό Βανίλια χωρίς αυγά

Αποτέλεσμα εικόνας για vanilla ice cream
Υλικά
250 γραμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί Παγωτό Βανίλια
400 γραμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα Π αγωτό Βανίλια
1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας Παγωτό Βανίλια
βανίλια

Οδηγίες
Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.

Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε στην κατάψυξη. Επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία  2-3 φορές για πιο αφράτο αποτέλεσμα.

Δώστε στο παγωτό σας όποια γεύση σας αρέσει. Για παράδειγμα, προσθέστε καλής ποιότητας κακάο ή τρίμμα σοκολάτας ή πουρέ φρέσκων φρούτων και απλά χτυπήστε τα με το μίξερ στο μείγμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις