Ομελέτα σουφλέ με λουκάνικα, λαχανικά και κρέμα γάλακτος

Αποτέλεσμα εικόνας για omelet souffle with vegetables
Υλικά
8 φέτες ψωμί του τοστ
2 λουκάνικα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
2 φλ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
1 ½ φλ. γραβιέρα τριμμένα
7 αυγά
½ φλ. γάλα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες
Βάζουμε πρώτα το ψωμί σε λαμαρίνα και το ψήνουμε για 25 λεπτά στους 150 βαθμούς C να ροδίσει καλά και να φρυγανιστεί.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Κάνουμε μία στρώση φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε τυρί. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την υπόλοιπη γέμιση.

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος light, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μαϊντανό. Περιχύνουμε τα υλικά.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε βάρος επάνω. Αφήνουμε να ρουφήξει για 30 λεπτά.

Πασπαλίζουμε τυρί και ψήνουμε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για 40 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις