Χοιρινή τηγανιά με πράσο και κρασί
1 κ.γλ. μπούκοβο χοιρινή τηγανιά με πράσο και κρασί Χοιρινή τηγανιά με πράσο και κρασί
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά Χοιρινή τηγανιά με πράσο και κρασί
1 μεγάλο πράσο (το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο χοιρινή τηγανιά με πράσο και κρασί
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο Χοιρινή τηγανιά με πράσο και κρασί
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Ξεκινάμε βάζοντας πρώτα σε ένα μπολ το κρέας. Το πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε γύρω γύρω το χοιρινό για 10 λεπτά.
Βγάζουμε και αφήνουμε σε μια πιατέλα το ροδισμένο κρέας για τη χοιρινή τηγανιά.
Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2-3 λεπτά.
Ξαναβάζουμε το χοιρινό κρέας στη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρεύτεί καλά το κρέας, να μαλακώσει καλά και να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου