ΧΑΧΛΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ

xaxles topimageΥλικά
6 χάχλες  (Θα τις βρείτε έτοιμες σε delicatessen με παραδοσιακά προϊόντα).
1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους χάχλες
1 φλιτζάνι τυρί καλαθάκι Λήμνου τριμμένο
1 φλιτζάνι γραβιέρα Μυτιλήνης τριμμένη χάχλες
1 κουτ. σουπ. βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 αυγό χάχλες
5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνετε τα τριμμένα τυριά, τις τομάτες, το αυγό, το ελαιόλαδο και αλατοπιπρώνετε. Ανακατεύετε με το σύρμα πολύ καλά έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά.

2. Αραδιάζετε τις χάχλες σε ένα αντικολλητικό ταψί και τις γεμίζετε με το μείγμα των τυριών, με τη βοήθεια ενός κουταλιού.

3. Περιχύστε στο ταψί ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Μεταφέρετε με μια σπάτουλα στα πιάτα και σερβίρετε άμεσα.

ΧΡΗΣΙΜΟ
Οι χάχλες είναι ένα εύθραυστο ζυμαρικό που σπάει εύκολα, γι' αυτό μην το πιέσετε πολύ με τα χέρια. Όταν τις προμηθευτείτε φυλάξτε τις σε βάζο ώστε να μη σπάσουν από το βάρος άλλων τροφίμων.


 Πηγή: http://www.mirsini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις