ΒΑΡΕΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ


barenika top




Παραδοσιακά ποντικά ζυμαρικά γεμιστά με απαλό ανθότυρο και κολοκύθα. Μοιάζουν με μεγάλα τορτελίνια και έχουν υπέροχη γεύση συνδυασμένα με βούτυρο και πάστα πιπεριάς
Οδηγίες
Για τη γέμιση Βαρενίκα
2 φλιτζάνι φρέσκο αλατισμένο ανθότυρο, θρυμματισμένο
1/2 φλιτζάνι κολοκύθα τριμμένη Βαρενίκα
Για τη ζύμη
1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο Βαρενίκα
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ.γλυκ. αλάτι
Για το σερβίρισμα
1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
1 κουτ. σουπ. πάστα πιπεριάς γλυκιά ή καυτερή

Οδηγίες
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και προσθέτοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό, ετοιμάζετε μια ζύμη τόσο σφιχτή και ομοιογενή ώστε να ανοίγεται εύκολα σε φύλλο.

2. Την αφήνετε σκεπασμένη με βαμβακερή πετσέτα να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

3. Φτιάχνετε τη γέμιση ανακατεύοντας σε ένα μπολ το ανθότυρο με την κολοκύθα.

4. Ανοίγετε το φύλλο επάνω σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, αφού το χωρίσετε σε μικρές μπαλίτσες. Παίρνετε το ¼ από τη ζύμη και ανοίγετε φύλλο πάχους 2 περίπου χιλιοστών.

5. Κόβετε με το μαχαίρι ή ένα κουπ-πατ ή ένα πιατάκι του καφέ στρογγυλά κομμάτια ζύμης.

6. Γεμίζετε με τη γέμιση τα κομμάτια ζύμης που έχετε κόψει και τα κλείνετε σε σχήμα στρογγυλό έτσι ώστε να μοιάζει με ένα μεγάλο τορτελίνι. Τα τοποθετείτε επάνω σε μια βαμβακερή πετσέτα και τα σκεπάζετε με μια υγρή βαμβακερή πετσέτα, για να μην ξεραθούν.

7. Γεμίζετε με νερό μια κατσαρόλα κατά τα ¾ , και το ζεσταίνετε προσθέτοντας αλάτι. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνετε τα βαρένικα. Τα αφήνετε να βράσουν για 15' και τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα. Τα τοποθετείτε σε μια βαθιά πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά.

8. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε καλά το αγελαδινό βούτυρο μαζί με την πάστα πιπεριάς και περιχύνετε τα βαρένικα. Τρώγονται ζεστά.

ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κολοκύθα στη γέμισή σας με σπανάκι ή μυρωδικά της αρεσκείας σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις