Ρεβύθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές

Σχετική εικόνα
  • Υλικά
  • 400γρ. "ρεβίθια χονδρά μουσκεμένα αποβραδίς σε άφθονο κρύο νερό
    2 πιπεριές πράσινες, σε χοντρές φέτες Ρεβύθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές
    2 πιπεριές κόκκινες, σε χοντρές φέτες
    1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί, σε χοντρές φέτες
    1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο Ρεβύθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές
    2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    300γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη
    1 κλωνάρι δεντρολίβανο Ρεβύθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές
    2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
    ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
    1 φύλλο δάφνης
    3-4 κόκκους μπαχάρι
    αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες
Βράζετε τα ρεβίθια σε νερό με το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε το ζωμό. Πετάτε τη δάφνη και το μπαχάρι.

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τις πιπεριές. Όταν μαραθούν, προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε τα ρεβίθια σε πυρίμαχο σκεύος (πήλινο ή γυάλινο) και ρίχνετε τη σάλτσα με τις πιπεριές από πάνω. Ανακατεύετε λίγο με τα ρεβίθια και τοποθετείτε από πάνω το δεντρολίβανο. Αν τα ρεβίθια δεν σκεπάζονται από τη σάλτσα, τότε προσθέτετε ένα φλιτζάνι από το φυλαγμένο ζωμό τους.

Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά μέχρι να κάνει το φαγητό μια κρούστα από πάνω. Αν στεγνώσει το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτετε λίγο ζωμό ακόμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις