Πατάτες γεμιστές με γκούντα και μανιτάρια
Υλικά
4 μεγάλες πατάτες Πατάτες γεμιστές
250 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο Πατάτες γεμιστές
1 φλ. κρέμα γάλακτος Πατάτες γεμιστές
2 φλ. τριμμένο γκούντα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκο κρεμμυδάκι για πασπάλισμα
Οδηγίες
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε, με τη φλούδα, σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε κατά μήκος μια λεπτή φέτα σαν καπάκι, αδειάζουμε την ψίχα με ένα μυτερό κουτάλι και την λιώνουμε σε πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε μπολ.
Σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση, ανακατεύουμε τον πουρέ με την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε σε λείο μείγμα.
Προσθέτουμε ½ φλ. από το γκούντα και τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με πιπέρι και ψιλικομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Οδηγίες
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε, με τη φλούδα, σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε κατά μήκος μια λεπτή φέτα σαν καπάκι, αδειάζουμε την ψίχα με ένα μυτερό κουτάλι και την λιώνουμε σε πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε μπολ.
Σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση, ανακατεύουμε τον πουρέ με την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε σε λείο μείγμα.
Προσθέτουμε ½ φλ. από το γκούντα και τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με πιπέρι και ψιλικομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου