Πασχαλινό τσιζ κέικ με καρυδόπιτα

pasxalino-cheesecake-me-karydopita
Υλικά
5 αυγά Πασχαλινό τσιζ κέικ με καρυδόπιτα
5 κουτ. σούπας καρυδόψιχα (τριμμένη)  Πασχαλινό τσιζ κέικ με καρυδόπιτα
5 κουτ. σούπας ζάχαρη  Πασχαλινό τσιζ κέικ με καρυδόπιτα
5 κουτ. σούπας φρυγανιά (τριμμένη)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

Για το σιρόπι:
200 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
Xυμός ½ λεμονιού
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
Φλούδα από ½ λεμόνι

Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφια)
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. Flora με βούτυρο
200 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)

Διακόσμηση
300-400 γρ. φράουλες

Οδηγίες
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το Flora με βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη φρυγανιά.

Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το καρύδι με τη φρυγανιά, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα και κάνοντας κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Αλείφουμε με λίγο Flora με βούτυρο, αλευρώνουμε το ταψί και αδειάζουμε το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει καλά.

Για το σιρόπι:
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά περίπου.

Σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι την καρυδόπιτα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το τυρί με την άχνη και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σταματάμε το μίξερ και, αν θέλουμε, ρίχνουμε μερικές ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μίγμα του τυριού πάνω από τη σιροπιασμένη καρυδόπιτα μέσα στο ταψί. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, μέχρι να το σερβίρουμε. Σερβίρουμε σε κομμάτια και διακοσμούμε με ψιλοκομμένες φράουλες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις