Πασχαλινά κουλουράκια
Υλικά
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Πασχαλινά κουλουράκια
400 γρ. βούτυρο Lurpak Πασχαλινά κουλουράκια
250 γρ. ζάχαρη άχνη Πασχαλινά κουλουράκια
2 αυγά Πασχαλινά κουλουράκια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό για το αυγούλωμα
Οδηγίες
Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο Lurpak παγωμένο και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Πλάθουμε μικρά κουλούρια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Εάν θέλουμε, προσθέτουμε στη ζύμη ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη άχνη με καστανή στην ίδια ποσότητα για να γίνουν πιο τραγανά.
Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουτ. του γλυκού κανέλα ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας.
Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη (ωμή) στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη έως και 1 εβδομάδα προκειμένου να ψήνουμε τα κουλούρια όποτε θέλουμε και να είναι πάντα φρέσκα.
Για να διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά τοποθετούμε τα κουλουράκια σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου