Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο
Υλικά:
1 κιλό παντζάρια παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο
400 γρ. γιαούρτι σουρωτό παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο
150 γρ. καρυδόψιχα παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο
3 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ξύδι
Αλάτι
Οδηγίες:
Βράζετε τα παντζάρια σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζετε.
Τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Τους βάζετε σε ένα μπολ. Σε ένα γουδί κοπανάτε τις σκελίδες σκόρδο, μαζί με λίγο αλάτι. Ρίχνετε το σκόρδο μέσα στα παντζάρια. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το ξύδι. Εάν χρειάζεται προσθέτετε λίγο αλάτι. Ρίξτε μέσα το μισό γιαούρτι .
Ανακατέψτε το μείγμα καλά και σερβίρετε το σε μια πιατέλα. Σκεπάστε το με το υπόλοιπο γιαούρτι, στρώνοντας το με ένα μαχαίρι. Διακοσμήστε με χοντρά κομματάκια από το καρύδι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου