ΓΙΟΥΒΑΡΛΆΚΙΑ ΑΥΓΟΛΈΜΟΝΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για yuvarlakia
Υλικά:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο γιουβαρλάκια αυγολέμονο
2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου
μουσκεμένο σε νερό και στημένο  γιουβαρλάκια αυγολέμονο
1 φλιτζάνι λάδι
1/3 ματσάκι μαϊντανό  γιουβαρλάκια αυγολέμονο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι
Άνηθο για το πασπάλισμα προαιρετικά

Οδηγίες:
-Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ
-Προσθέτετε το ψωμί, το 1 αυγό, 1 φλιτζανάκι ρύζι, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι
-Αλατοπιπερώνετε
-Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια
-Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα
-Τα σκεπάζετε με νερό
-Ρίχνετε το λάδι
-Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά
-Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτετε κ το άλλο φλιτζανάκι ρύζι
-Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος
-Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά
-Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια
-Στύβετε το λεμόνι
-Χτυπάτε τους κρόκους από τα υπόλοιπα αυγά
-Χτυπάτε τ΄ ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
-Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα
-Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού
-Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό
-Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα
-Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις