Αρνάκι με μπαχαρικά από την Ινδία

arnaki baxarika.jpg
Υλικά
1 μπούτι αρνίσιο (1½ κιλό), κομμένο σε μερίδες
½ κόκαλα αρνίσια Αρνάκι με μπαχαρικά από την Ινδία
1 κύβος Knorr Ζωμός Βοδινού
8 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες Αρνάκι με μπαχαρικά από την Ινδία
4 κ.γλ. τσίλι ή 4 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις Αρνάκι με μπαχαρικά από την Ινδία
7-8 καρφάκια από γαρίφαλο
2 κ.σ. σπόροι από κάρδαμο
4 φύλλα δάφνης ή 1 ξύλο κανέλας
2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
2 κ.γλ. κόλιανδρος σε σκόνη
2 κ.γλ. κοπανισμένοι σπόροι από μάραθο
2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κ.γλ. κουρκουμάς σε σκόνη
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά
Αλάτι

Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κρέας, τα κόκαλα, τον κύβο βοδινού, και το σκόρδο με 6 φλ. νερό για 20΄. Ξαφρίζουμε κατά διαστήματα.
Στραγγίζουμε το κρέας, σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε το τσίλι με 1 κ.σ. νερό, ώστε να αποκτήσει την υφή πάστας. Το αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το γαρίφαλο, το κάρδαμο, τη δάφνη και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 1΄ ακόμη.
Προσθέτουμε την πάστα τσίλι και το κρέας (χωρίς τα κόκαλα) και ανακατεύουμε για 2΄-3΄.
Ρίχνουμε τέλος το γιαούρτι και 3-4 φλ. από τον ζωμό που κρατήσαμε και βράζουμε για 50΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Tip:
Αν θέλουμε, αφαιρούμε τα μεγάλα κομμάτια των μπαχαρικών, πριν σερβίρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις