Τορτελίνια Αματριτσιάνα


Τορτελίνια αματριτσιάνα

Υλικά Τορτελίνια Αματριτσιάνα
500 γρ. τορτελίνια
3 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
1 κ.σ. χονδρό αλάτι
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
1 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φέτες
2 καυτερές πιπεριές ή 2 κ.γ. μπούκοβο  Τορτελίνια Αματριτσιάνα
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 φλ. ντοματάκια Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο Τορτελίνια Αματριτσιάνα
1 πρέζα ζάχαρη
1 μερίδα Κnorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
½ φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Φλοίδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα

Οδηγίες
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε κρύο νερό με το χονδρό αλάτι και τις ξεπικρίζουμε για 30΄. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Αλευρώνουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στο σκεύος το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τη μερίδα του ζωμού και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 30΄.
Στο μεταξύ, βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε καλά και σερβίρουμε σε πιατέλα.
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την πλούσια σάλτσα τους, προσθέτουμε τη μελιτζάνα και το κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.

Tip:

Για πιο πλούσια και ζουμερή γεύση, προσθέτουμε σοταρισμένο, ψιλοκομμένο μπέικον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις