Σοφρίτο
Υλικά
1½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Όταν πάρει χρώμα, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και, όταν πάρει χρυσαφένιο χρώμα, σβήνουμε με το ξίδι και το κρασί.
Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε τον ζωμό, τον μαϊντανό και 1½ φλ. νερό, και βράζουμε το σοφρίτο για 1 ώρα και 15΄ περίπου.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, συνοδεύοντας με ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες (ψητές, τηγανητές ή πουρέ).
Tip:
Εναλλακτικά, για την επιλογή του μέρους του κρέατος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπάλα αντί για κιλότο.
1½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο
(κατά προτίμηση από κιλότο),
κομμένο σε λεπτές φέτες
¾ φλ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3-4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
½ φλ. ξίδι από λευκό κρασί
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
4 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
¾ φλ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3-4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
½ φλ. ξίδι από λευκό κρασί
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
4 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Όταν πάρει χρώμα, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και, όταν πάρει χρυσαφένιο χρώμα, σβήνουμε με το ξίδι και το κρασί.
Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε τον ζωμό, τον μαϊντανό και 1½ φλ. νερό, και βράζουμε το σοφρίτο για 1 ώρα και 15΄ περίπου.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, συνοδεύοντας με ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες (ψητές, τηγανητές ή πουρέ).
Tip:
Εναλλακτικά, για την επιλογή του μέρους του κρέατος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπάλα αντί για κιλότο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου