Πέννες, Καρμπονάρα (Penne carbonara)
Υλικά
1 πακέτο ριγκατόνι
150 γρ καπνιστό μπέϊκον
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
50 γρ βούτυρο
2 – 3 αυγά
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 μικρή κρέμα γάλακτος ( 1/4 λίτ. )
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
1. Κόβετε σε λωρίδες το μπέϊκον και τηγανίζετε στό βούτυρο μαζί με το σκόρδο μέχρι να ροδίσει.
2. Κτυπάτε ελαφρά σε λεκάνη τα αυγά (υπολογίζετε ένα αυγό λιγότερο από τις μερίδες που θα σερβίρετε ) με την τριμμένη παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος.
3. Βράζετε εν τω μεταξύ τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό και όταν ψηθούν τα σουρώνετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
4. Προσθέτετε το μείγμα αυγών και ανακατεύετε καλά. Οταν τα αυγά αρχίσουν να γίνονται κρεμώδη προσθέτετε το μπέϊκον και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
5. Ανακατεύετε και σερβίρετε.
150 γρ καπνιστό μπέϊκον
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
50 γρ βούτυρο
2 – 3 αυγά
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 μικρή κρέμα γάλακτος ( 1/4 λίτ. )
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
1. Κόβετε σε λωρίδες το μπέϊκον και τηγανίζετε στό βούτυρο μαζί με το σκόρδο μέχρι να ροδίσει.
2. Κτυπάτε ελαφρά σε λεκάνη τα αυγά (υπολογίζετε ένα αυγό λιγότερο από τις μερίδες που θα σερβίρετε ) με την τριμμένη παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος.
3. Βράζετε εν τω μεταξύ τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό και όταν ψηθούν τα σουρώνετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
4. Προσθέτετε το μείγμα αυγών και ανακατεύετε καλά. Οταν τα αυγά αρχίσουν να γίνονται κρεμώδη προσθέτετε το μπέϊκον και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
5. Ανακατεύετε και σερβίρετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου