Μαντί Καππαδοκίας, Τατάρ Μπορέκ


                                               Υλικά                          
Σχετική εικόναΓια  τη ζύμη                                     
1 νεροπότηρο αλεύρι
2 αβγά
Αλάτι
Για τη γέμιση
350 γραμ κιμά
2 κρεμμυδάκια
μαιντανό
μαύρο πιπέρι
Πάπρικα
Αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας
1 πιπεριά
1 τομάτα
αλάτι
1 κ.σ.πελτέ ντομάτας                           
Σάλτσα γιαουρτιού
6 σκελίδες σκόρδου                                     
2 φλιτζάνια αγελαδινό γιαούρτι
     Μαντί Καππαδοκίας, Τατάρ Μπορέκ
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, 2 αβγά, αλάτι, λίγο νερό και ετοιμάζετε τη ζύμη δίνοντάς της το σχήμα μιας χοντρής μπαγκέτας. Τη μοιράζετε σε δυο κομμάτια, τη ξαναζυμώνετε και τη πλάθετε σε δυο μπαλάκια.

Ρίχνετε μέσα στον ωμό κιμά 2 μικρά ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο μαϊντανό, μπόλικο μαύρο πιπέρι, πάπρικα, αλάτι και τον ζυμώνετε.

Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια με έναν πλάστη ανοίγετε φύλλο τα δύο μπαλάκια. Τυλίγετε το φύλλο και το κόβετε σε λωρίδες, στη συνέχεια κάθε λωρίδα σε πολύ μικρά κομματάκια στα οποία βάζετε λίγη από τη γέμιση και τα κλείνετε σαν πουγκάκια.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας .Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι, ψιλοκόβετε μια πιπεριά και τη σοτάρετε. Όσο σοτάρεται ψιλοκόβετε μια ντομάτα την οποία ρίχνετε στο τηγάνι να τσιγαριστεί με την πιπεριά. Προσθέτετε αλάτι, ανακατεύετε και στη συνέχεια ρίχνετε 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας. Ανακατεύετε, προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά και αφήνετε να βράσει.

Βάζετε τα μαντί να βράσουν μέσα σε λίγο ζεματιστό νερό για περίπου 10 λεπτά .και μόλις είναι έτοιμα τα σερβίρετε στα πιάτα μαζί με λίγο ζουμάκι.

Ρίχνετε σε κάθε πιάτο 3,4 κουταλιές από τη σάλτσα τομάτας πιπεριάς.

Ετoιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού .Σε ένα γουδί, ρίχνετε αλάτι, 5-6 σκελίδες σκόρδο και τα κοπανάτε. Σε μπολάκι βάζετε γιαούρτι, προσθέτετε το μείγμα από το σκόρδο και ανακατεύετε. Ρίχνετε σε κάθε πιάτο από δύο κουταλιές σάλτσα γιαουρτιού κα το σερβίρετε στο τραπέζι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις