Κεφτεδάκια νησιώτικα με ούζο


Αποτέλεσμα εικόνας για meatballs

Υλικά Κεφτεδάκια νησιώτικα με ούζο
800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό)
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1 ώριμη μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
2 κ.σ. ξίδι από κρασί
4 κ.σ. ούζο
1 αυγό
1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος
4-5 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Κεφτεδάκια νησιώτικα με ούζο
λίγο αλεύρι

Οδηγίες
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά για τα κεφτεδάκια και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο.  Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη. Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στη λεκάνη.

Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά.

Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες.  Βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς και πλάθουμε τα κεφτεδάκια

Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι. Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλέυρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε, πάντα σε ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε τα νησιώτικα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις