Ινδικά κεφτεδάκια
Υλικά
500 γρ αρνίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 τομάτα
3 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. garam masala
1 κ.σ. κοφτό αλάτι
Οδηγίες
Στο μίξερ χτυπάμε το γιαούρτι, το σκόρδο και το κρεμμύδι –που προηγουμένως έχουμε ψιλοκόψει-. Προσθέτουμε το garam masala στο μείγμα και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε την τομάτα και τη ρίχνουμε στον κιμά, ανακατεύοντας και αλατίζοντας. Προσθέτουμε και το μείγμα γιαουρτιού και πλάθουμε πολύ καλά. Τα κεφτεδάκια μας πρέπει να είναι πολύ μαλακά και αφράτα, οπότε πλάθουμε με υπομονή τουλάχιστον 5’.
Δίνουμε στους κεφτέδες μας οβάλ , επίπεδο σχήμα, πλάθοντας κυκλικά και πατώντας με την παλάμη από πάνω.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Εναλλακτικά, ψήνουμε στη σχάρα.
Συνοδεύεται άψογα με raita…
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου