Χοιρινό πρασοσέλινο
Υλικά
1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο
10 πράσα κομμένα σε ροδέλες μεγέθους 3 δακτύλων
750 γραμ. σέλινο
3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 φρέσκες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες
Πλένουμε και κόβουμε το χοιρινό σε κύβους, το βάζουμε σε μπολ και το αλατίζουμε.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά, στην συνέχεια βάζουμε το κρέας και το γυρνάμε μέχρι να ασπρίσει καλά. Αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.
Πλένουμε πολύ καλά τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες ,και τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλινο και στην συνέχεια το βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Μόλις βράσει, το βάζουμε στο σουρωτήρι, το κόβουμε λίγο και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
Μόλις είναι έτοιμο το κρέας ρίχνουμε τα πράσα, τα οποία μόλις ψηθούν, βάζουμε και το σέλινο με την ντομάτα. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά βάζοντας στο τέλος και λίγο πιπέρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου