Φασόλια γίγαντες γιαχνί
Υλικά Φασόλια γίγαντες γιαχνί
1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
1 φλυτζάνι ελαιόαδο
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 - 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά τοματοπελτέ
ή 1/2 κιλού ώριμες φρέσκες τομάτες
αλάτι, πιπέρι
αλάτι, πιπέρι
Φασόλια γίγαντες γιαχνί
Οδηγίες Φασόλια γίγαντες γιαχνί
Καθαρίζετε τα φασόλια και τα βάζετε από το βράδυ σε νερό να μουσκεύουν. Την άλλη μέρα, τα πλένετε καλά μέσα σε τρυπητό και τα βάζετε σε κατσαρόλα με νερό και λίγο χοντρό αλάτι να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, χύνεται το νερό και προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, λίγο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι να καβουρδιστούν ελαφρά και να ξανθίσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε 2 φλυτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει για 60' λεπτά. Λιώνετε τότε τον τοματοπολτό σε 1 - 2 φλυτζάνια νερό ή περνάτε από τρυπητό τις ντομάτες και τις ρίχνετε στο φαγητό. Ανακατεύετε και αφήνετε στη φωτιά, μέχρι τα φασόλια να βράσουν τελείως και το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου