Εύκολο Ινδικό ρύζι
Υλικά: Εύκολο Ινδικό ρύζι
1 ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλη ώριμη τομάτα
2 φλυτζάνια ρύζι μπασμάτι
½ κύβο λαχανικών
1 /2 πράσινη πιπεριά
1/3 φλ. Καλαμπόκι
1/3 φλ. Αρακά
1 κ.σ. garam masala
1/3 κ.γ. κουρκουμά
1/3 κ.γ. σαφράν
αλάτι
Εύκολο Ινδικό ρύζι
Οδηγίες: Εύκολο Ινδικό ρύζι
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λωρίδες και βάζουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, ανακατευουμε, προσθέτουμε τον κύβο και κατ’ευθείαν την τομάτα τριμμένη. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατευουμε μέχρι να λιώσει ο κύβος.
Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες και προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά. Ρίχνουμε μισό φλυτζάνι νερό και αφήνουμε να βράσει.
Προσθέτουμε το ρύζι , 1 φλυτζάνι νερό και αλάτι κατά βούληση και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε να μαγειρευτεί και ανακατεύουμε ανα τακτά διαστήματα. Αν δούμε ότι τελειώνει το νερό, προσθέτουμε κι άλλο, μισό φλυτζάνι κάθε φορά (σίγουρα θα χρειαστει).
Μόλις δούμε ότι το ρύζι μας είναι έτοιμο κι οσο θέλουμε βρασμένο (τουλάχιστον 20’ βρασίματος) αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με μία τρυπητή κουτάλα για να αφαιρεθεί όλο το περιττό ζουμί ( το ρύζι σερβίρεται στεγνό).
Οδηγίες: Εύκολο Ινδικό ρύζι
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λωρίδες και βάζουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, ανακατευουμε, προσθέτουμε τον κύβο και κατ’ευθείαν την τομάτα τριμμένη. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατευουμε μέχρι να λιώσει ο κύβος.
Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες και προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά. Ρίχνουμε μισό φλυτζάνι νερό και αφήνουμε να βράσει.
Προσθέτουμε το ρύζι , 1 φλυτζάνι νερό και αλάτι κατά βούληση και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε να μαγειρευτεί και ανακατεύουμε ανα τακτά διαστήματα. Αν δούμε ότι τελειώνει το νερό, προσθέτουμε κι άλλο, μισό φλυτζάνι κάθε φορά (σίγουρα θα χρειαστει).
Μόλις δούμε ότι το ρύζι μας είναι έτοιμο κι οσο θέλουμε βρασμένο (τουλάχιστον 20’ βρασίματος) αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με μία τρυπητή κουτάλα για να αφαιρεθεί όλο το περιττό ζουμί ( το ρύζι σερβίρεται στεγνό).
Τελος, γαρνίρουμε προαιρετικά με φρεσκο κόλιανδρο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου