Αρακάς κοκκινιστός λαδερός
Υλικά Αρακάς κοκκινιστός λαδερός
500 γραμ. αρακάς καθαρισμένος
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό
ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι Αρακάς κοκκινιστός λαδερός
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες Αρακάς κοκκινιστός λαδερός
Ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει ο αρακάς μόνο με το λάδι του.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου