Μοσχάρι Στρογκανώφ

Σχετική εικόνα
Υλικά  
50γρ. βούτυρο  Μοσχάρι Στρογκανωφ
20ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
250γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
500γρ. μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κύβους
Αλάτι-πιπέρι Μοσχάρι Στρογκανωφ
100 ml χλιαρό νερό
1 κύβο ζωμό μοσχάρι
1 κ.σ. μουστάρδα
250ml. κρέμα γάλακτος
1κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Οδηγίες Μοσχάρι Στρογκανωφ
Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 7’-10’. Αφού μαγειρευτούν τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
2Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το μοσχάρι και σε δυνατή φωτιά του δίνουμε χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αυτό θα μας πάρει περίπου 3’-5’. 
Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο μοσχαριού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. 
Με μια κουτάλα ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας ώστε να ξεκολλήσουμε τα μαύρα σημεία τα οποία θα μας δώσουν περισσότερη γεύση στη σάλτσα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε για άλλα 5’-7’. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανός και με το που πάρει μια καλή βράση, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρουμε κατευθείαν ζεστό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις