Κοτόπουλο tandoori masala
Υλικά
Για το κοτόπουλο:
8 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο
χωρίς πέτσα και ξεκοκαλισμένα,
κομμένα στα 3-4 κομμάτια το καθένα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
40 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 1/2κσ. πάπρικα γλυκιά
1 1/4κγ. αλάτι χοντρό
1 κγ. κανέλα σκόνη
1 κγ. γαρύφαλλο τριμμένο
3/4κγ.κάρδαμο τριμμένο.
1/8 κγ. κόκκινο πιπέρι
6 φύλλα Δάφνης σπασμένα
2σκ.σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Για το dip γιαουρτιού
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
¼ κγ. τριμμένο κύμινο
Μισό αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Βάζουμε τα κοτόπουλα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπλέντερ προσθέτοντας 50ml νερό.
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
40 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 1/2κσ. πάπρικα γλυκιά
1 1/4κγ. αλάτι χοντρό
1 κγ. κανέλα σκόνη
1 κγ. γαρύφαλλο τριμμένο
3/4κγ.κάρδαμο τριμμένο.
1/8 κγ. κόκκινο πιπέρι
6 φύλλα Δάφνης σπασμένα
2σκ.σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Για το dip γιαουρτιού
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
¼ κγ. τριμμένο κύμινο
Μισό αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Βάζουμε τα κοτόπουλα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπλέντερ προσθέτοντας 50ml νερό.
Τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Αδειάζουμε όλη τη μαρινάδα πάνω στα κοτόπουλα και ανακατεύουμε παρά πόλι καλά ώστε να πάει παντού.
Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανείς μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες η για ένα βράδυ
Ζεσταίνουμε μια γκριλιέρα η ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο σκεύος μας και ψήνουμε το Κοτόπουλο μας ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
Ετοιμάζουμε το dip γιαουρτιού βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι
Σερβίρουμε το Κοτόπουλο μας με το dip γιαουρτιού
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου