Κοτόπουλο Γκορτον μπλου (Cordon Bleu)

Αποτέλεσμα εικόνας για cordon bleu

Υλικά για 2 άτομα
2 μονά στήθη κοτόπουλου
2 φέτες κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
2 φέτες ζαμπόν
αλάτι
πιπέρι

Για το πανάρισμα
1 αβγό
αλεύρι
φρυγανιά τριμμένη

Οδηγίες
Ζητάτε από το χασάπη να σας «χτυπήσει» το στήθος του κοτόπουλου ώστε να γίνουν λεπτά φιλετάκια.
Αν αυτό δεν είναι εφικτό, βάζετε τα στήθη πάνω με μεγάλη μεμβράνη στο πάγκο σας, το καλύπτετε με τη μεμβράνη και το χτυπάτε με το πάτο ενός τηγανιού ώστε να γίνουν φιλετάκια.
Με ένα λεπτό μαχαίρι το κόβετε φέτες ή κάνετε μια σχισμή στο κοτόπουλο (σαν τσέπη) και το αλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε μέσα στη σχισμή μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί. Κλείνετε την ανοιχτή μεριά με μια οδοντογλυφίδα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα.
Σε τρία πιάτα διαδοχικά βάζετε στο πρώτο το αλεύρι, στο δεύτερο το αβγό χτυπημένο και στο τρίτο την τριμμένη φρυγανιά.
Περνάτε πρώτα το σνίτσελ από το αλεύρι μετά από αβγό και τέλος από τη φρυγανιά, φροντίζοντας σε όλα να στάδια να καλύπτεται καλά.
Τηγανίζετε σε ζεστό λάδι, σε χαμηλή θερμοκρασία τα σνίτσελ ας ώστε να πάρουν απ’ έξω ένα ροδοκόκκινο χρώμα και μέσα να ψηθούν, όχι πολύ όμως και χάσουν τους χυμούς τους.
Μόλις ασπρίσει το κρέας του κοτόπουλου είναι έτοιμο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις