ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Υλικά
230 γρ. βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
70 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κάψουλα βανίλιας
210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. corn flour
λίγο Αλάτι

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικης
460 ml γάλα
90 γρ. ζάχαρη
40 γρ. corn flour
2 κρόκους αυγών
1 κάψουλα βανίλιας
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Φρούτα εποχής

Οδηγίες
Βάση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά χαμηλώνοντας τη ταχύτητα του μίξερ. Χτυπάμε μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά. 
Ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και κόβουμε με κουπ πατ στο μέγεθος που έχουν τα φορμάκια μας. 
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για muffins. Βάζουμε τη ζύμη μας και με τα δάχτυλά πιέζουμε ελαφρά ώστε να στρώσουμε τη ζύμη προς τα πάνω ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε κοιλότητα στο κέντρο.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη κρέμα.

Κρέμα:
Βράζουμε τα 400 ml γάλακτος ενώ βάζουμε τα υπόλοιπα 60 ml σε μπολ μαζί με τη ζάχαρη, το corn flour, τους κρόκους και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα σε κατσαρόλα.
 Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφήνουμε τη κρέμα μας να κρυώσει και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας καλά με σύρμα.
Γεμίζουμε τις βάσεις μας με τη κρέμα και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν δούμε ότι η κρέμα μας σταθεροποιήθηκε, Στολίζουμε με διάφορα φρούτα εποχής.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις