ΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ( ΜΥΔΙΑ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ) ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ( ΜΥΔΙΑ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ) ΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ( ΜΥΔΙΑ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ) ΠΟΛΙΤΙΚΑ


Υλικά
μύδια μεγάλα (περίπου 1,5 κιλό)
5 μεγάλα κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (μαζί και το πράσινο του)
2 ποτήρια του νερού ρύζι
Ενάμιση ποτήρι του νερού νερό για το ρύζι και 1 ποτήρι για το μαγείρεμα των μυδιών όταν τα ετοιμάσουμε και τα βάλουμε να τα μαγειρέψουμε
Το χυμό από 1 λεμόνι το μισό για μέσα στο ρύζι το υπόλοιπο για όταν θα μαγειρεύουμε το φαγητό μας
3 κουταλιές της σούπας μαύρη σταφίδα
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 /4 κουταλάκι μπαχάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο, (το μισό μέσα στη γέμιση, το μισό για το μαγείρεμα)

Εκτέλεση
Πλένουμε τα μύδια καλά καλά και ξύνουμε το κέλυφος με προσοχή για να φύγει ότι έχει κολλημένο επάνω του και να γίνει γυαλιστερό, τραβάμε με ένα μαχαίρι την τρίχα που εξέχει από μέσα και κόβουμε με προσοχή. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο νερό στη φωτιά και τα αχνίζουμε για να ανοίξουν. Προσοχή πετάμε όσα δεν έχουν ανοίξει.!!!!!!!!! Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα το μισό ποτήρι από το λάδι μας και ρίχνουμε το μείγμα από τα κρεμμυδάκια, όλο το μυστικό της επιτυχίας είναι όταν θα σωτάρουμε τα κρεμμύδια να μας αρπάξουν λίγο, (γιατί αυτό κάνει τη γέμιση μας πολύ νόστιμη
Αφού αρπάξουν ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το ρύζι να γίνει διάφανο, ρίχνουμε το μισό χυμό από λεμόνι και τα σβήνουμε προσθέτουμε 1,1/2 ποτήρι νερό της σταφίδες τα κουκουνάρια, αλάτι όσο θέλουμε πιπέρι και όλα τα μπαχαρικά μαζί ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά μόλις απορροφήσει όλα τα υγρά προσθέτουμε τον μαϊντανό ανακατεύουμε απαλά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα, αφήνουμε να κρυώσει.
Τώρα ήρθε η ώρα να γεμίσουμε τα μύδια μας.....!!!!

Με ένα κουταλάκι Γεμίζουμε το κάθε μύδι από την πλευρά που έχει μέσα την ψίχα αλλά όχι πολύ! Η γέμιση πρέπει να είναι ίσα ίσα με την μια πλευρά του μύδιου έτσι ώστε όταν το κλείσουμε το άλλο μισό να είναι άδειο για να μπορεί να φουσκώσει το ρύζι χωρίς όμως να βγει έξω από το μύδι τα στρώνουμε δίπλα δίπλα με τη μύτη μπροστά κάτω σε κατσαρόλα ρίχνουμε το άλλο μισό του λαδιού και του χυμού από το λεμόνι μέσα στην κατσαρόλα, και προσθέτουμε 1 ποτήρι αφήνουμε να βράσουν μέχρις ότου να πιουν όλο το νερό και να μείνουν μόνο με το λάδι τους σερβίρουμε κρύα στολίζοντας με μερικές φέτες λεμονιού


Πηγή https://www.kathimerini.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις