Γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι Μπασμάτι
Υλικά για το κοτόπουλο
1 κιλό Στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
210 γρ. Κορνφλάουερ
2 Μέτρια αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα πορτοκαλιού
360 ml. Χυμό πορτοκάλι
6 κ.σ. Σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. Σάλτσα τσίλι
2 κ.σ. Μέλι
2 κ.γ. Ελαιόλαδο
1 κ.γ. Μπούκοβο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για το σερβίρισμα
Ρύζι μπασμάτι
Φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο μικρές φέτες
Σουσάμι
2Εκτέλεση για το κοτόπουλο. Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε το κοτόπουλο και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μίας χρήσης.
3Σε ένα δεύτερο μπολ αδειάζουμε το κορνφλάουερ και παράλληλα βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά.
4Πανάρουμε το κοτόπουλο σε δόσεις , τοποθετώντας το πρώτα στο μπολ με το κορνφλάουερ και στη συνέχεια το μεταφέρουμε στο τηγάνι, όπου το τηγανίζουμε καλά από όλες τι πλευρές, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
5Σύνθεση πιάτου. Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αδειάζουμε μέσα τη σάλτσα πορτοκαλιού και την αφήνουμε να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει εντελώς η σάλτσα.
6Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με ρύζι
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου