ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ, ΒΑΝΙΛΙΑ

Σχετική εικόνα
Μπορείτε να βάλετε μαστίχα, να παίξετε με εκχυλίσματα αλλά και με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Στην συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχεται γλυκόζη, είναι η παρασκευή του στην απλή του μορφή και το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην την σφίξετε πάρα πολύ στο χτύπημα και γίνει σκληρή σαν μπάλα. Να έχετε στο μυαλό σας ότι θα σφίξει και μέσα στο βάζο οπότε μια ρευστή αλλά πολύ σφιχτή υφή είναι η ιδανική. Επίσης αν έχετε σταθερό μίξερ με γάντζους, η διαδικασία θα είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.

Υλικά: (για 2 βαζάκια των 350 ml περίπου)
4 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας γνήσιο εκχύλισμα βανίλιας ( 2 σκόνες)
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Οδηγίες
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό και το μέλι. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και στην αρχή ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει και πάρει βράση δεν το ανακατεύουμε καθόλου και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Εν το μεταξύ βρέχουμε ένα πινέλο με νερό και βουρτσίζουμε ελαφρώς τα τοιχώματα της κατσαρόλας ώστε να μην πιάσει κρυστάλλους το γλυκό μας. στα 15 λεπτά προσθέτουμε την βανίλια, το λεμόνι και το ξύσμα. Συνεχίζουμε να βράζουμε για άλλα 15 λεπτά. το σιρόπι μας είναι έτοιμο όταν ρίχνουμε μια σταγόνα σε ένα πιάτο και κυλώντας δημιουργεί ένα χοντρό σχετικά σχοινάκι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις