Τούρτα Σοκολάτα

Σχετική εικόνα
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη βάση (παντεσπάνι)
320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. ζάχαρη,κρυσταλλική
130 γρ. κακάο,κοσκινισμένο
2 ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. σόδα,μαγειρική
1 ¼ κ.γ. αλάτι
300 ml γάλα,πλήρες
1 ¼ κ.γ. ξύδι
130 ml ηλιέλαιο
300 ml νερό,βραστό
3 μέτρια αυγά
1 ¼ βανίλια,εκχύλισμα

Για την επικάλυψη
410 γρ. βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. κακάο,κοσκινισμένο
500 γρ. άχνη ζάχαρη
120 ml γάλα,πλήρες
2 κ.γ. βανίλια ,εκχύλισμα

Οδηγίεςγια τη βάση. 
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη βάση εκτός από τα αυγά και με τη βοήθεια του σύρματος τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2Μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα.
3Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
4Παίρνουμε δυο φόρμες με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ. και τις αλείφουμε με βούτυρο και κακάο.Αδειάζουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ και στις δύο φόρμες στην ίδια ποσότητα.
5Βάζουμε τις φόρμες στο φούρνο να ψηθούν για 30 με 35 λεπτά περίπου.

Οδηγίες για την επικάλυψη. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε το κακάο σιγά σιγά με συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
7Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα,τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά ακόμα.Τέλος ρίχνουμε τη άχνη ζάχαρη σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθεί τελείως.
8Μόλις ψηθεί τα παντεσπάνι,τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάρα πολύ καλά. Προσεκτικά τα ξεφορμάρουμε και ακουμπάμε το πρώτο παντεσπάνι στο σκεύος που θα σερβίρουμε το γλυκό. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε πάνω του μία δόση από την επικάλυψη που έχουμε ετοιμάσει,ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα.Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη επικάλυψη,ώστε η επικάλυψη να απλωθεί ομοιόμορφα τόσο πάνω από το γλυκό όσο και στα τοιχώματα του


9Στολίζουμε με ότι σοκολατένια γλυκίσματα επιθυμούμε και σερβίρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις