ΠΕΡΝΤΕ ΠΙΛΑΦΙ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑ)


Σχετική εικόνα
Υλικά
Ένα κοτόπουλο
Αλάτι πιπέρι
Λίγο λάδι και λίγο βούτυρο
150 γραμμάρια αμύγδαλα ψυχα
Νερό όσο να σκεπάσουμε το κοτόπουλο για να το βράσουμε.
2 ποτήρια του νερού ρύζι
1 φύλλο σφολιάτας.

Οδηγίες
Βράζουμε το κοτόπουλο και όταν κρυώσει το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε πρώτα Το αμύγδαλα κρατήστε καμία 15 αρια και μέσα στα υπόλοιπα ρίχνουμε και τσιγαρίζουμε το ρύζι και τα κομμάτια του κοτόπουλου κάνουμε το πιλάφι μας ένα προς ενάμιση αλλά αντί να βάλουμε νερό βάζουμε το ζωμό από το κοτόπουλο... Μόλις πιει όλο το υγρό το βγάζουμε από το μάτι, σε μία φόρμα για κέικ στρώνουμε τα αμύγδαλα από επάνω στρώνουμε τη σφολιάτα και αδειαζουμε μέσα το μείγμα κοτόπουλο αμύγδαλα ρύζι σκεπάζουμε με το φύλλο που περισσεύει και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου να ροδίσει το φύλλο μας το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 20 λεπτά λεπτά να δέσει το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε... Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις