Τάρτες μανουρομυζήθρας αλμυρές


Υλικά:
Για τη ζύμη
4 φλιτζ. Τσαγιού αλεύρι
2 κουταλάκια τσαγιού κοφτά αλάτι
1 φλιτζ. Τσαγιού φρέσκο βούτυρο
8 κουταλιές σούπας νερό

Για τη γέμιση
½ κιλό μανουρομυζήθρα
4 αυγά
Ξύσμα λεμονιού 2 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι
1 φλιτζ. Τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
½ φλιτζ. Τσαγιού κρέμα γάλακτος
Πιπέρι κόκκινο μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο

Οδηγίες:
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και το τρίβετε μέσα στο βούτυρο. Ραντίζετε το μείγμα με το νερό, μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα και την αφήνετε στο ψυγείο γι 1 ώρα. Την ανοίγετε σε φύλλο, σε πάχος ευρώ, ανάμεσα σε 2 λαδόχαρτα. Το στρώνετε μέσα σε μικρές φόρμες για τάρτες. Χτυπάτε στο μίξερ τη μυζήθρα, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι και προσθέτετε την κεφαλογραβιέρα, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το μαϊντανό. Γεμίζετε ως τα 2/3 τις τάρτες και τις ψήνετε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 20΄.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις