Τάρτα με ελιές και αγκινάρες
150 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
8 αγκινάρες
4 κουταλιές γραβιέρα
4 κουταλιές κεφαλογραβιέρα
1 φλιτζ. Γάλα, 2 αυγά, 2 λεμόνια
1 κουταλιά κάπαρη ξαρμυρισμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα σκληρά φύλλα και το χνούδι. Τις τρίβουμε με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και κάθε ½ κομμάτι στα 3. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Ψιλοκόβουμε 5-6 κομμάτια αγκινάρες και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σκόρδο, τα τυριά και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε τις υπόλοιπες αγκινάρες σε μια λαδωμένη φόρμα για τάρτες ακτινωτά. Στρώνουμε απάνω το μείγμα με τα τυριά, μοιράζουμε τις ελιές στην επιφάνεια. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τις αγκινάρες. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30΄.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου