Ζύμη για πίτες, τάρτες αλμυρές και μπισκότα αλμυρά
2 φλιτζ. Τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2/3 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
4 κουταλιές σούπας νερό
Οδηγίες:
Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μετράτε με κανονικό φλιτζ. Και το ξανακοσκινίζετε με το αλάτι μέσα σε ένα μπολ. Βάζετε μέσα το βούτυρο ή το βιτάμ και το κόβετε με ένα ειδικό σύρμα, ώστε να γίνει σαν χοντρός τραχανάς. Ραντίζετε μέσα το μείγμα του αλεύρου και το νερό, μία κουταλιά κάθε φορά. Ανακατεύετε ελαφρά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει όλο το αλεύρι υγρό. Μαζεύετε τη ζύμη σε μία μπάλα και την ζυμώνετε μέσα στα χέρια σας ελαφρά μέχρι να γίνει λεία. Την χωρίζετε σε δύο μπαλίτσες. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη χρησιμοποιείτε για πίτα, τάρτα αλμυρή και για διάφορα άλλα παρασκευάσματα που έχουν βάση τη ζύμη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου