Φρέσκος τόνος με σάλτσα από κίτρινες πιπεριές




Υλικά:
6 φιλέτα από φρέσκο τόνο, 170-180 γρ το καθένα
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 κίτρινες πιπεριές χοντροκομμένες
1 μέτρια πατάτα, ξεφλουδισμένη, κομμένη στη μέση κατά μήκος και κατόπιν σε λεπτές σαν χαρτί φέτες
1 κούπα νερό
1 κουταλάκι τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
Αλάτι – φρεσκοτριμμένο  μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τη σχάρα.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σούπας  λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές την πατάτα, το νερό και το αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα λαχανικά για περίπου 12- 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τρυφερά. Τα αδειάζουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Ρίχνουμε το χυμό και λίγο αλατοπίπερο. Αλείφουμε τα φιλέτα με λάδι και κατόπιν τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Σκοπός είναι να μην παραψηθούν. Ρίχνουμε λίγη σάλτσα στα ατομικά πιάτα και από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με μαϊντανό ή με φρέσκα φύλα φασκόμηλου.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις