Ρυζότο με μανιτάρια
Υλικά: (για 6 άτομα)
Για το ρύζι
6 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια σε καρεδάκια
4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι τύπου Καρολίνα
½ κιλό μανιτάρια σε χοντρές φέτες
½ φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές σούπας φιλαράκια φρέσκο βασιλικό
½ κιλό σπανάκι φρέσκο (τα φύλα μόνο), αλάτι
Για το ζωμό
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
½ κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα
4 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό με γεύση λαχανικών
Οδηγίες:
Ετοιμάζετε πρώτα το ζωμό: Σοτάρετε στο λάδι (4 κουταλιές σούπας) το κρεμμύδι και το σκόρδο, δίχως να μαυρίσουν.
Προσθέτετε το θυμάρι, τα μανιτάρια και το ζωμό των λαχανικών (4 φλιτζάνια τσαγιού). Βράζετε για 15 λεπτά και σουρώνετε το ζωμό, τον οποίο κρατάτε ζεστό.
Ετοιμάζετε το ρύζι: Σοτάρετε στο λάδι (6 κουταλιές σούπας) τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε το ρύζι και το γυρίζετε με ένα ξύλινη κουτάλι μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό που ετοιμάσατε, ανακατεύοντας συνέχεια. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το αλάτι, το σπανάκι και το βασιλικό.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια λινή πετσέτα κουζίνας και αφήνετε το ρύζι να απορροφήσει το ζωμό. Τέλος προσθέτετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου