Συνταγή για πίτα με χόρτα βουνού, μανιτάρια, πράσο και τυριά
Συνταγή για πίτα με χόρτα βουνού, μανιτάρια, πράσο και τυριά |
Υλικά για τη ζύμη:
600 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ. Αλεύρι ψηλό ολικής αλέσεως
2 κ.σ κορν φλαουρ
5 κ.σ ξύδι
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζανάκι ελληνικού καφέ λάδι
500 γρ. Νερό ή σόδα (μπουκάλι)
Για τη Γέμιση:
Χόρτα βουνού βρασμένα και ψιλοκομμένα
3 πράσα το άσπρο μέρος ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 χούφτες μανιτάρια άσπρα κομμένα σε μικρούς κύβους
150 γρ. Ανθότυρο τριμμένο
250 γρ. Φέτα τριμμένη
3 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λίγο μπούκοβο (Chilly προαιρετικά)
1 κούπα κρέμα γάλακτος φυτική
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για τα φύλλα 1 κούπα ηλιέλαιο η μισό με βιταμ λιωμένο
Πως θα την κάνουμε:
Για το ζυμάρι ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπόλ ανάμειξης και κάνουμε μια λακκούβα.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, το κορν φλαουρ και λίγη από τη σόδα η το νερό.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας τη σόδα η το νερό μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Κάνουμε 3 μπάλες, τις λαδώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1 ώρα.
Στο διάστημα αυτό κάνουμε τη γέμιση σε ένα τηγάνι σωτάροντας το κρεμμύδι και το πράσο. Κατόπιν τα χόρτα και τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα τυριά και αφήνουμε για άλλα 2' λεπτά ακόμα στη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση και προσθέτουμε τα αυγά.
Ανοίγουμε με τον πλάστη το πρώτο φύλλο. Βουτυρώνουμε με πινέλο και βάζουμε το 1/3 της γέμισης. Απλώνουμε σε όλο το φύλλο τη γέμιση και ρολαρουμε να γίνει ένα μπαστούνι. Τοποθετούμε σε ταψί λαδωμένο και το τυλίγουμε σε σαλιγκάρι. Κάνουμε το ίδιο με τα άλλα 2 φύλλα προσθέτοντας τα γύρω από το πρώτο σαλιγκάρι.
Στο τέλος λαδώνουμε καλά τα φύλλα, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε για μια ώρα περίπου στις αντιστάσεις στους 200' 'C βαθμούς η μέχρι να ροδίσει από πάνω και να έχει ψηθεί και από κάτω. Βγάζουμε από το φούρνο και σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας. Αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει και την κόβουμε.
Καλή επιτυχία
Για το ζυμάρι ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπόλ ανάμειξης και κάνουμε μια λακκούβα.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, το κορν φλαουρ και λίγη από τη σόδα η το νερό.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας τη σόδα η το νερό μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Κάνουμε 3 μπάλες, τις λαδώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1 ώρα.
Στο διάστημα αυτό κάνουμε τη γέμιση σε ένα τηγάνι σωτάροντας το κρεμμύδι και το πράσο. Κατόπιν τα χόρτα και τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα τυριά και αφήνουμε για άλλα 2' λεπτά ακόμα στη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση και προσθέτουμε τα αυγά.
Ανοίγουμε με τον πλάστη το πρώτο φύλλο. Βουτυρώνουμε με πινέλο και βάζουμε το 1/3 της γέμισης. Απλώνουμε σε όλο το φύλλο τη γέμιση και ρολαρουμε να γίνει ένα μπαστούνι. Τοποθετούμε σε ταψί λαδωμένο και το τυλίγουμε σε σαλιγκάρι. Κάνουμε το ίδιο με τα άλλα 2 φύλλα προσθέτοντας τα γύρω από το πρώτο σαλιγκάρι.
Στο τέλος λαδώνουμε καλά τα φύλλα, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε για μια ώρα περίπου στις αντιστάσεις στους 200' 'C βαθμούς η μέχρι να ροδίσει από πάνω και να έχει ψηθεί και από κάτω. Βγάζουμε από το φούρνο και σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας. Αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει και την κόβουμε.
Καλή επιτυχία
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου