Κοτόσουπα με λαχανικά και κριθαράκι

Κοτόσουπα
Κοτόσουπα με λαχανικά και κριθαράκι

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός Σκούφος

Υλικά:
1 κότα αλανιάρα, (χωριάτικη)
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 μεγάλη πατάτα η 2 μέτριες τριμμένες
Κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια ( περίπου 1 κούπα)
Λίγα κλωναράκια μαϊντανού
1φλιτζάνι ρύζι ή κριθαράκι
2 αυγά
2 λεμόνια
Αλάτι,
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μπουκοβο (Chilly)

Πως θα την κάνουμε:
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια μεγάλη χύτρα ταχύτητας να αρχίζει να βγάζει και ξαφριζουμε. Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 35 λεπτα. Αποσυμπιεζουμε να βγει ο άτμος και να ανοίξει το καπάκι. Βγάζουμε την κότα και στραγγίζουμε το ζουμί. Ψιλοκόβουμε λίγη από την κότα και κρατάμε. Σε κατσαρολα προσθέτουμε τα λαχανικά, το ζουμί της κότας, (Αν είναι λίγο προσθέτουμε ζεστό νερό) αλάτι και βράζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15' λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το κριθαράκι και τα κομματάκια κότας. Βράζουμε μέχρι να έχει ψηθεί και το κριθαράκι.
Τα τελευταία 5' λεπτά προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατευουμε.
Σε μπολ του μίξερ φραπέ ρίχνουμε τα 2 αυγά τα χτυπάμε καλά και προσθέτουμε το χυμό 2 λεμονιων και πολύ λίγο νερό βρύσης. Προσθέτουμε λίγο λίγο απο το ζουμί της σούπας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρολα και ανακατεύουμε ζωηρά να μην μας κόψει.
Σερβίρουμε ζεστή με μαύρο φρεσκοτριμμενο
Πιπέρι μπουκοβο και επιπλέον λεμόνι.
Καλή επιτυχία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις