Χριστουγεννιάτικες Χρυσές Καριόκες

 

Χρυσές Καριόκες
Χριστουγεννιάτικες Χρυσές Καριόκες

Η συνταγή είναι της Μαρία Δόση. Δημοσιεύτηκε συην ομάδα Χρυσός σκούφος

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΡΥΣΕΣ ΚΑΡΙΟΚΕΣ

Υλικά

150 γρ καρύδια χοντροκομμένα
300 γρ μπισκότα τύπου πτι μπερ χοντροκομμένα
150 γρ βούτυρο λιωμένο
250 γρ ζαχαρούχο γάλα
10 γρ κονιάκ
2 βανίλιες
20 γρ κακάο
1 κ γλ κανέλλα
1 κ γλ γαρύφαλλο
1 κ σ μέλι
400 γρ λευκή κουβερτούρα

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά μέχρι όλα τα υλικά να ενσωματωθούν. Μεταφέρετε το μίγμα με ένα ταψί με λαδόκολλα και πιέστε αρχικά με τα χέρια σας και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός πλάστη ρολλάρετε ώσπου να έχετε πιέσει ομοιόμορφα το μίγμα. Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο για 2-4 ώρες για να σκληρύνει. Χρησιμοποιείστε ένα ορθογώνιο κουπ πατ για να δώσετε σχήμα στις καριόκες σας και βάλτε τες ξανά στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βουτήξτε τις καριόκες στη λιωμένη κουβερτούρα και τοποθετήστε τες σε λαδόκολλα. Βάλτε τες ξανά στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Χρησιμοποιείστε χρυσό χρώμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη διαλυμένο με βότκα και βάψτε τις καριόκες. Οι χρυσές καριόκες είναι έτοιμες! Καλή σας απόλαυση!!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις